Google Mijn Bedrijf pagina maken

Hoe maak ik een Google Bedrijf pagina?

Het maken van een Google Bedrijfs pagina is erg goed voor het online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Wil je hier meer over weten klik op de knop onderaan de pagina.

 

Stap voor stap zullen wij uitleggen hoe jij jouw Google Bedrijfpagina kunt maken voor jouw onderneming.

Als ondernemer is het essentieel om online zichtbaar te zijn. Een van de krachtigste manieren om dit te bereiken is door een Google Bedrijfspagina aan te maken. Met een Google Bedrijfspagina kunnen potentiële klanten jouw bedrijf gemakkelijk vinden op Google Zoeken en Google Maps. In deze stap voor stap gids laten we zien hoe je een Google Bedrijfspagina kunt maken en optimaliseren voor maximale zichtbaarheid.

Stap 1: Log in op Google My Business

Om te beginnen, log in op Google My Business met je Google-account. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken door naar de Google My Business-website te gaan en de instructies te volgen.

Stap 2: Voeg Je Bedrijfsinformatie Toe

Zodra je bent ingelogd, klik je op de knop 'Nu Aan De Slag' en voer je de naam van je bedrijf in. Zorg ervoor dat je de juiste bedrijfsnaam gebruikt die overeenkomt met hoe jouw bedrijf bekend staat bij klanten en KVK (Kamer Van Koophandel). Voeg vervolgens de categorieën toe die het beste bij je bedrijf passen. Dit helpt Google om jouw bedrijf aan relevante zoekopdrachten te koppelen.

Stap 3: Voeg Je Locatie Toe

Als je een fysieke locatie hebt waar klanten je kunnen bezoeken, voeg dan je adres toe. Hiermee wordt je bedrijf op de kaart weergegeven voor mensen die in de buurt zijn en op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Zorg ervoor dat je adres correct is om verwarring te voorkomen.

Stap 4: Verifieer Je Bedrijf

Google wil er zeker van zijn dat je echt de eigenaar bent van het bedrijf voordat ze je bedrijfspagina laten verschijnen in zoekresultaten. Je kunt je bedrijf verifiëren via een postkaart die naar je opgegeven adres wordt gestuurd, via een telefoongesprek of via e-mail, afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw regio.

Stap 5: Optimaliseer Je Bedrijfspagina

Nu je bedrijf is geverifieerd, is het tijd om je bedrijfspagina te optimaliseren. Voeg hoogwaardige foto's toe die je bedrijf en je producten of diensten laten zien. Schrijf een pakkende beschrijving die potentiële klanten aanspreekt en relevante zoekwoorden bevat. Vergeet niet om je openingstijden, contactgegevens en website-URL bij te werken.

Stap 6: Beheer en Reageer op Reviews

Het beheren van reviews is een cruciaal onderdeel van het hebben van een Google Bedrijfspagina. Moedig tevreden klanten aan om positieve recensies achter te laten en reageer professioneel op eventuele negatieve feedback. Dit toont aan dat je betrokken bent bij je klanten en geeft anderen vertrouwen in jouw bedrijf.

Stap 7: Houd Je Pagina Up-to-Date

Het is belangrijk om je Google Bedrijfspagina regelmatig bij te werken met nieuwe foto's, berichten en aanbiedingen. Dit houdt je pagina fris en relevant voor zowel bestaande als potentiële klanten.

Door deze stappen te volgen, kun je een krachtige online aanwezigheid opbouwen voor jouw bedrijf met een Google Bedrijfspagina. Vergeet niet om regelmatig de prestaties van je pagina te controleren en aanpassingen te maken waar nodig om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van deze waardevolle marketingtool.

Waarom is een Google Bedrijf pagina belangrijk?